Gorąca czekolada na chłodniejsze dni

Gorąca czekolada do picia weszła na stałe w ofertę kawiarni i restauracji w całej Polsce. Nietrudno się dziwić – odpowiednio przyrządzony napój tego typu jest w stanie doskonale rozgrzać i zaspokoić głód. Skąd brać najlepsze rodzaje czekolady do tworzenia czekolad pitnych najlepszej jakości?

Czekolada czekoladzie nierówna

Od dawna wiadomo, że najbardziej wartościowa czekolada to ta ciemna i gorzka. Im wyższa zawartość miazgi kakaowej w tabliczce czekolady – tym lepiej. W Polsce mamy dostęp do różnorodnych czekolad, również tych, które czekoladami są wyłącznie z nazwy (czekolady białe). Czy również w przypadku czekolad pitnych takie rozróżnienie ma miejsce?

Czekolady ciemne, mleczne, białe, z dodatkami…

Wśród licznych czekolad oferowanych przez topowych dostawców wymienić możemy czekolady ciemne, białe, mleczne, czekolady z dodatkami owoców. Producenci dokładają wszelkich starań, aby smak oferowanych produktów był niepowtarzalny. Wiele z czekolad może być dodatkowo aromatyzowanych, co nadaje w smaku swoistej głębi. Czekolady dostępne u hurtowników należy mieszać z ciepłym mlekiem – wtedy osiągają one najlepsze parametry smakowe. Dla zwiększenia doznań do filiżanki możemy dodać również szczyptę chili.

Szukasz akcesoriów i dekoracji cukierniczych? Wejdź na stronę https://www.sklep.savpol.pl i zapoznaj się z szeroką ofertą Sklepu Savpol

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *